modern ontwerp met spiegelvijver, pergola's en wit-blauwe beplanting

Een modern ontwerp dat prachtig aansluit op het huis. De belijning, de pergola's en de beplanting omlijsten het huis op subtiele wijze.

definitiefschetsontwerphoogeloonklein


Hoogeloon1metlogoklein


Hoogeloon4metlogoklein


Achtertuin met strakke belijning en pergola

ontwerp achtertuin me pergola verkleind
Een heel strak ontwerp met een groot terras, grenzend aan het pad waarop je "een rondje door de tuin" kunt maken. Met dit pad is het terras uit te breiden als je veel bezoek hebt. Achterin de tuin nog een klein schaduwterras. De pergola volgt het ontwerp en geeft hoogte en diepte aan de tuin.

Romantische voortuin met droge bedding

Voortuin juni 2015Mijn nieuwste ontwerp. Een hele brede voortuin van 13 x 6 meter, met halfschaduw. Het moest een romantisch ontwerp worden, de opdrachtgevers hadden de omheining al bepaald: een kastanjehouten schapenhek.
Ik heb een ontwerp met organische vormen gemaakt. de blikvanger is een zogenaamde "droge bedding", een beekloopje van stenen en keien, zonder water.
Het ontwerp is erg leuk geworden, mijn opdrachtgevers waren er heel blij mee. Ik kan haast niet wachten om te zien hoe hij in het echt wordt!

Ontwerp klassieke tuin langs het water met buxushaagjes en pergola's

ontwerp7website
Deze tuin lange tuin grenst aan het water heeft daarom ook langs de hele zijde een vlonderpad dat overloopt in een houten terras. Het ontwerp is klassiek van vorm, met busushaagjes die de borders omranden. Om de tuin beschutting te geven staan er langs het pad leilindes. Achteraan is nog een romantisch rond terras met een leeuwenfontein aan de muur.

Tuin op het Noorden met zonneterras achter in

ontwerp4websiteEen strak ontwerp met rechte lijnen, deze tuin op het Noorden. Zonnen kan achterin op het houten terras. Door de schuine lijnen lijkt de tuin breder. Twee eenvoudige pergola's langs het terras en het pad achterin geven extra diepte aan de tuin. De uitgekiende beplanting verzacht de scherpe lijnen.

strak rond tuinontwerp

ontwerp9websiteSchets van een ontwerp voor een strakke ronde tuin. De hoek van de serre heeft de hoek van de ronding bepaald, waardoor alles prachtig op elkaar aansluit. Een halfronde vijer en een pergola maken het helemaal af. Natuurlijk kun je in deze tuin ook een rondje lopen.

cottage tuin voor de liefhebber

ontwerp6website
Een echte cottage tuin voor mensen die van plantjes en tuinieren houden! De vijver was het uitgangspunt, de vorm van de vijver wordt herhaald in het ontwerp. Achterin een prieeltje en bij de vijver een bankje om lekker te gaan zitten mijmeren. En heel veel prachtige planten!

moderne tuin met groot terras, vijver en pergola

ontwerp5websitede opdrachtgevers voor dit ontwerp hebben een grote familie èn veel jarigen in de zomer: ze wilden dus een heel groot terras waar de hele familie op zou passen. Het gedeelte van het terras dat aan de vijver grenst is van hout, voor de sfeer en om het terras wat te breken, het zou anders wel heel veel steen zijn. In deze tuin is voldoende gelegenheid om een rondje te lopen en er zijn diverse plekken waar je even kan gaan zitten. Een mooie boom zorgt voor schaduw en sfeer.

de vijver centraal

ontwerp3websiteBij dit ontwerp staat de vijver centraal. Voor het huis is een terras van steen, via een houten vlonderpad loop je naar de andere kant van de vijver met een houten terras in de avondzon.

moderne tuin met vijver

0ntwerp2website
Een moderne tuin met een vijver over de hele breedte van het terras. Een brug over de vijver leidt naar een overdekt terras aan de andere kant van het gazon. Een strak ontwerp met rechte lijnen die worden verzacht door de weelderige beplanting.